Englantilainen aamiainen

Jäin kiinni ennakkoluuloisuudesta. Englantilainen aamupala oli erinomainen. Tarjolla oli täysjyväleipää, tuoreita hedelmiä ja jopa raejuustoa. Muodikkaat pisteet Strand Palacelle. Hyvät tarjoilut höysti erinomainen seura Ilona It:n porukassa, jonne kutsuin itseni kun pöydässä oli vapaa tuoli. Vilkkaa keskustelun lomassa sivuttiin monta asiaa, joista yksi oli Open Badge-suoritusmerkki (linkki ”tehtaan” sivuille https://openbadgefactory.com)

Itse olen tutustunut Open Badgeihin Some-kehittäjä-koulutukseen osallistuessani (http://www.oppiminenonline.com/oppimisen-tvt-valineet/). Yksikertaistaen kysymys on sähköisitä suoritusmerkeistä, joita voidaan käyttää koulutuksessa, jonka suorittaminen tai osaaminen on todennettavissa, mutta ei tuota tavanomaisia opintopisteitä tai tutkintoa. Badgesien keräileminen mahdollistaa kätevästi myös pelillistämisen, kuten tuossa täydennyskoulutuksesssa, jossa olen itse mukana. Käyttöesimerkkejä Risto Korhonen kertoi Open Badgeseja otettavan parhaillaan käyttöön TVT-tutor-oppilaille.

Omassa työssäni voisi ajatella badgesien käyttöönottoa lyhytykurssien ja koulutusten kohdalla.  esimerkiksi hevosurheilun parissa työskenteleviä toimihenkilöitä koulutetaan säännöllisesti ja laadukkaatsi, kunnollinen osaamismerkkijärjestelmä sopisi siihen erinomaisesti. Sama koskee myös nuorten hevostaitoja, joita monet kartuttavat jo hyvin nuorena. muutaman minuutin ajatuksen virralla käyttötarkoituksia tulee jo useita. Kuvituksena osa Google Mestari -Badgeni, josta olen erityisen ylpeä.

2015/01/img_0809.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s